We nodigen alle inwoners van Haarlem Noord uit om in de maanden april, mei en/of juni onder begeleiding van een ervaren kunstenaar te werken aan voorstellingen, kunstwerken en optredens in de eigen buurt. Ben jij degene, óf ken jij mensen, voor wie dit de kans is om zijn verborgen talent tot uiting te brengen? Lees dan snel verder!

We hebben zeven kunst- en cultuur professionals gevonden die heel veel zin hebben om samen met bewoners uit Haarlem Noord aan de slag te gaan met een eigen kunstproject. De buurtbewoners, die we goudmakers noemen, kiezen een project en worden hierbij door een professional met een bijpassende expertise (o.a. beeldend, theater, dans, muziek) begeleid. Inspiratie halen zij onder andere uit elkaars verhalen, talenten én de locaties waar de creatieve bijeenkomsten plaatsvinden. 

Alle zeven projecten hebben een eigen insteek, dus er is voor ieder wat wils. Zo kun je meewerken aan een expositie met beeldende brieven, een buurttheater voorstelling of een percussie concert. Of misschien lijkt het je leuk om aan de slag te gaan met het maken van een mobile van mozaïek of een stoffen wandkleed met kleding afkomstig uit de wijk? Voor straatkunst liefhebbers is er de kans om humoristische straatkunst te creëren en als je van dans en beweging houdt kun je meedoen aan een swingend optreden!

“We willen een verbinding maken tussen verschillende inwoners van Haarlem Noord; jong, oud, met diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveaus” aldus Eva Durlacher, artistiek leider van Goudmakers. Kortom: iedereen is welkom en enthousiasme en plezier staan voorop!


Goudmakersdag

Noteer zaterdag 25 juni alvast in je agenda want dan vindt de feestelijke presentatie van Goudmakers – editie Haarlem Noord plaats. Een inspirerende dag vol kunst & cultuur waar alle zeven Goudmakers-teams, op verschillende locaties in Haarlem Noord, presenteren wat ze hebben bedacht en gemaakt. Misschien een voorstelling, een expositie van beeldend werk, een optreden of een urban arts interventie. We gaan het zien!


Meer info | Aanmelden

Kijk op www.goudmakers.nl voor meer informatie en om je aan te melden.
Of neem contact op met projectleider Debbie Claassen
info@goudmakers.nl | 06-54247265

Goudmakers is een samenwerking tussen Hart, Kennemerhart Oppeppers en Stichting Gouden Verhalen. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, VSBfonds, stichting RCOAK, Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn en J.C. Ruigrok stichting

Zie ook: Nieuws