Zondag 2 juli staat Haarlem Noord in het teken van kunst en cultuur. Tijdens de Goudmakersdag ga je langs één of meer culturele presentaties van buurtbewoners. Er is dans, zang, beeldende kunst, verteltheater, fotografie en street-art. De toegang is gratis.

Momenteel werken tien ervaren cultuurprofessionals samen met buurtbewoners toe naar de Goudmakersdag. Dit doen zij in een serie inspirende, creatieve bijeenkomsten. Deelname aan Goudmakers biedt de kans om je creatieve talenten te (her)ontdekken en contact te maken met de buurt en haar bewoners. Verschillende inwoners van Haarlem Noord komen met elkaar in verbinding; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveaus. We hopen hiermee de drempel om kunst te maken te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt.

Programma:
12.00 uur – Opening Goudmakersdag door wethouder Diana van Loenen.
In de nieuwe bibliotheektuin onthullen we samen het kunstwerk waar de deelnemers de afgelopen weken aan hebben gewerkt. Het beeld is opgebouwd uit een heleboel kleine kleibeeldjes.
Locatie: Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 (ingang tuin via Korteweg, links om de hoek).

13.00 uur – Officiële onthulling van de muurschildering in Haarlem.
Iedereen heeft een eigen verhaal. Buurtgenoten bedachten samen het ontwerp van deze muurschildering.
Locatie: Helene Swarthstraat t.o. 36.

14.00 uur - In Schoterhof gebeurt er deze middag van alles. Geniet van een moderne danspresentatie vol humor, spel, muziek en contact. Luister naar het Goudmakers koor en loop langs de Gouden Draad tentoonstelling.
Locatie: Woonzorgcentrum Schoterhof, Plesmanplein 10.

15.30 uur - In het Verhalenhuis presenteren de deelnemers de resultaten van de creatieve sessies. Bekijk de geheimzinnige voorstellingen, dit zijn verhalen vertelt met foto’s. Bewonder het grote raamwerk van een vrouw, gemaakt van prachtige gemarmerde stoffen. Ontdek verrassende geuren en smaken. Sta even stil bij de levensboeken die door deelnemers Kennemerhart Oppeppers Ripperdahart zijn opgetekend. En wanneer je rondloopt door het Verhalenhuis hoor je soundscapes (geluidsfragmenten) gemaakt tijdens de repetities van het Goudmakers koor. Om 16:15 uur staan buurtbewoners op het podium voor een voorstelling van Gouden Verhalen.
Locatie: Verhalenhuis, van Egmondstraat 7.

18.00 uur - Einde

Goudmakers is een samenwerking tussen Stichting Gouden Verhalen, Kennemerhart Oppeppers en Hart. Dit project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, Lang Leve Kunst Fonds en het VSBfonds.