Op zondag 7 juli is vindt Goudmakersdag 2024 plaats in Haarlem Oost. Een dag vol waanzinnige optredens en creatieve exposities uitgevoerd door buurtbewoners uit Haarlem Oost op meerdere locaties. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke dag bij te wonen. Hieronder kun je het programma bekijken.

Opening Goudmakersdag

Slachthuis | Rockplein 6, Haarlem
12.30 - 14.30 uur (inloop 12.15 uur)

Na de officiële start om 12.30 uur geniet je hier van een swingend trommel-optreden onder begeleiding van Glenn Liebaut. Ook kun je hier een bijzondere toneelvoorstelling bijwonen van Paula Juan Lima en haar spelers en nemen de vertellers van Gouden Verhalen je mee in hun bijzondere verhalen onder begeleiding van Marius Gosschalk en Eva Durlacher. Daarnaast wordthet houten kunstwerk onthuld, gemaakt door Matthijs Wils en zijn groep enthousiaste bouwers. Wat zou het zijn geworden?

Dans, muziek én de onthulling van textiel kunstwerken

Reinaldahuis | Leonard Springerlaan 1, Haarlem
15.00 - 17.00 uur

In het Reinaldahuis prijkt een uniek wandkleed aan de muur waaraan deelnemers met naald, draad én een bijzondere marmertechniek hebben gewerkt onder begeleiding van Jolanda de Meester en Geja Muffels. Ook de prachtige geborduurde fotocollages die zijn gemaakt onder begeleiding van Brenda Amsing zijn hier te bewonderen. Wie benieuwd is naar de werken van klei, gemaakt door een groep keramisten onder begeleiding van Caroline de Bruijn, kan deze hier op foto’s bekijken. Daarnaast geniet je hier van de voorstelling van Andrew Greenwood (die echt iedereen in beweging krijgt!) en zijn dansgroep. De trommelaars geven hier nóg een tweede live optreden. Dat kan niet anders dan een bijzondere middag worden!

Proosten op de dag | Atrium Reinaldahuis

16.00 uur

Gezamenlijke afsluiting van Goudmakers. Laten we samen proosten op de mooie creatieve ontmoetingen in Haarlem Oost!

Het wandkleed is na de Goudmakersdag te zien bij Stichting Turquoise aan het Prins Beatrixplen 51-53 in Haarlem.
De expositie met geborduurde fotocollages is tot woensdag 10 juli te zien in het winkeltje van het Reinaldahuis (open tussen 9.00 - 12.30 uur).
Het kunstwerk van keramiek is te zien in Ontmoetingscentrum Hofstroom aan de Frans van der Wielstraat 135 in Haarlem. (doordeweeks open van 10.00 - 16.00 uur).

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van Gemeente Haarlem, Lang Leve Kunst Fonds en het Cultuurfonds.