Donderdag 17 maart 2022 vindt in de Philharmonie in Haarlem de 1e Korenbattle plaats voor basisscholen uit de regio Zuid-Kennemerland. Maar liefst 785 kinderen van 15 verschillende scholen doen hieraan mee, verdeeld over een ochtend- en middagprogramma. Naast battles zijn er workshops van Circle Percussion en kunnen de kinderen met een band oefenen op het podium. De productie en muzikale begeleiding is in handen van studenten van InHolland Hogeschool / Pabo Haarlem. De presentatie wordt verzorgd door Dieuwertje Blok.

De Korenbattle Haarlem is een mooi initiatief dat voorkomt uit het MuziekAkkoord Méér Muziek in de Klas dat in 2021 door meer dan 40 organisaties uit de regio Zuid-Kennemerland werd ondertekend. Voor de organisatie werken de Wereldmuziekschool, Philharmonie, InHolland Hogeschool / Pabo Haarlem en Hart samen. 

De jury bestaat uit Jeroen Kramer, Michiel Rozendal en een mystery guest. Zij zullen zowel in de ochtend als in de middag een klas als winnaar aanwijzen. De prijs bestaat uit een voorstelling op school van De Prins van Oranje, gespeeld door Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer.


Locatie en tijden
Philharmonie | Lange Begijnestraat 11 (Haarlem)
Donderdag 17 maart
10.30 - 11.30 | Ochtend battles
13.30 - 14.30 | Middag battles


Aanmelden

Pers is van harte welkom om deze 1e Korenbattle bij te wonen. Vooraf aanmelden is niet nodig. 


Mede dank aan

Wereldmuziekschool, Philharmonie, InHolland Hogeschool / Pabo Haarlem, Circle Percussion en Méér Muziek in de Klas.