De afgelopen weken hebben 15 ouderen in Haarlem Noord gewerkt aan een dansvoorstelling vol spel, muziek en (moderne) dans. Onder begeleiding van een choreograaf en twee professionele dansers werkten de deelnemers in 7 repetities toe naar een danspresentatie waarbij alles beweegt. Van binnen en van buiten. Samen. In de ruimte... Rimpelingen is een presentatie van een bijzondere serie fysieke ontmoetingen.

Al dansend onderzochten we de mogelijkheden in onszelf, in ons contact met de ander en in het landschap van dansers om ons heen. Elke week bracht dit opnieuw vreugde, levensenergie, verrassingen en verbinding. De eindpresentatie zal, vanwege de beperkte ruimte, plaatsvinden met een klein aantal toeschouwers waaronder familie en vrienden van de deelnemers.

Dans, dans² is een samenwerking tussen Hart, Kennemerhart Oppeppers, Sint Jacob en Danstheater VOS. Dit project heeft laten zien dat je nooit te oud bent om te dansen. Ook als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt: in ieder mens schuilt een danser. De combinatie van ouderen en professionele dansers in een creatieve setting, zoals een dansvoorstelling, is uniek te noemen. Tijdens dit project werden ouderen weer in de (fysieke) kracht van hun leven gezet en kwamen zij in contact met andere ouderen, buurtbewoners en (jonge) dansers. Hierbij zorgden het samenzijn, het (fysiek) contact maken en het met elkaar werken aan de dans voor ontspanning en plezier.

In februari start er een nieuwe reeks dansrepetities in Schalwijk vanuit woonzorgcentrum Schalkweide. Informatie hierover volgt nog op onze website en social media.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van het VSB fonds, het Lang Leve Kunst Fonds, Gemeente Haarlem, Bavo stichting en het Univé Noord Holland leden fonds.