Kunstprojecten met, voor en door buurtbewoners in Haarlem Noord!

Vanaf april 2023 staat Haarlem Noord, net als vorig jaar, in het teken van kunst en cultuur. Tien ervaren culturele professionals werken samen met buurtbewoners in een nieuwe serie inspirerende creatieve bijeenkomsten toe naar de Goudmakersdag op 2 juli 2023 in Haarlem Noord. De buurtbewoners (her)ontdekken hun creatieve kant en maken contact met de buurt en elkaar.

De culturele professionals helpen buurtbewoners met het tot stand komen van bijvoorbeeld een moderne dansvoorstelling, een muurschildering, een groot beeld van klei, een verteltheater voorstelling, een optreden met het Goudmakers koor en andere creatieve exposities.

‘Kunst en cultuur verbindt, dat hebben we vorig jaar echt gemerkt in Haarlem Noord. Er zijn vriendschappen en nieuwe samenwerkingen ontstaan. De deelnemers ontdekten nieuwe hobby’s en werden creatief uitgedaagd’ aldus Eva Durlacher, artistiek leider van Goudmakers. ‘Met Goudmakers willen we mensen die hier normaal gesproken niet zo makkelijk de kans toe krijgen, de gelegenheid geven zich creatief te uiten. We maken een verbinding tussen verschillende inwoners van Haarlem Noord; jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveau. We hopen hiermee de drempel van ‘kunst maken’ te verlagen en te laten zien dat kunst overal op straat ligt. Deelname aan Goudmakers biedt de kans om je creatieve talenten te (her)ontdekken en contact te maken met de buurt en haar bewoners. Ervaring of talent is niet nodig.’

Volwassen inwoners van Haarlem Noord zijn van harte welkom om mee te doen. Op zaterdag 15 april start de eerste creatieve serie ‘’een kunstwerk maken van klei’’, waarin deelnemers samen met Camile Smeets een groot beeld maken voor Haarlem Noord. In de loop van april en mei beginnen de andere creatieve sessies.

Kijk op www.goudmakers.nl voor meer informatie en om je aan te melden. Of bel of mail naar Linda Frank: 06-47 71 79 29, info@goudmakers.nl.

Goudmakers is een samenwerking tussen Hart, Kennemerhart Oppeppers en Stichting Gouden Verhalen. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, Lang Leve Kunst Fonds en het VSBfonds.