Ga direct naar inhoud

De Complimentenshow!

Aanbieder
Marlies Hasebos

Hoe klinkt een compliment? Hoe ervaar jij een compliment? Hoe belangrijk is een compliment voor jou? En hoé kun je een compliment geven? We maken een korte show rondom het thema ‘complimenten’, een verzameling korte sketches waarin alle leerlingen evenveel op de vloer staan. Met een lach, een knipoog, muziek en veel energie. In deze lessenreeks zijn de leerlingen actief bezig met acteren; hoe speel je een rol, welke lichaamstaal komt erbij kijken en hoe gebruik je je stem op het toneel? Goed zo! ;-)

Deze activiteit bestaat uit drie lessen en een afsluitende presentatie.

Doel: Aan het eind van deze workshops weten de leerlingen waar je op moet letten als je een toneelstukje maakt en aan publiek laat zien. Ze hebben ervaren dat iedereen een eigen kracht heeft als toneelspeler en dat je elkaar nodig hebt als je toneelspeelt. En natuurlijk hebben de leerlingen ook het thema ‘complimenten’ onderzocht en daar een eigen mening over gevormd!
Trefwoorden: Vriendschap, samenwerken, creatief denken en handelen, improviseren, communiceren.

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school beschikt over een speellokaal en/of gymzaal voor de workshops en de presentatie.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 4, 5, 6, 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Theater
Aantal lessen
4 lessen

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 273,00 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar