Ga direct naar inhoud

Feest in West-Afrika

Aanbieders
Janny Hofman

In West-Afrika houden de mensen net zoveel van feest als wij in Nederland. Maar ze vieren het niet op dezelfde manier. Bij een huwelijk ziet het feest er anders uit dan bij de geboorte van een kind. In deze workshop verdiepen we ons in verschillende feestdansen en -gebruiken in West-Afrika en dat vergelijken we met feestvieren in andere culturen.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen enige kennis van feest vieren in de West-Afrikaanse cultuur opgedaan en hebben ze dit vergeleken met feest in andere culturen. Ze kennen enkele basisbewegingen van West-Afrikaanse feestdansen.
Trefwoorden: (wereld)dans, Afrika, bewegen, presenteren, culturen

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: Voorwaarden: De workshop vindt plaats in een gymzaal of speellokaal. Er dient een geluidsdrager klaar te staan met voldoende volume, waar een iPad op aangesloten kan worden. 

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Dans
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 69,75 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar