Ga direct naar inhoud

Klas van de toekomst

Aanbieder
Juliette Verhofstad

Hoe ziet mijn ideale klas eruit? Mag ik dan alleen maar spelenderwijs leren? Wat is de vorm van mijn klas en hoe is de indeling? Kinderen kijken op een interactieve manier naar een PowerPoint ’Het ABC van de architectuur', waarin voor de leerlingen de nadruk ligt op de vorm van een gebouw. Zowel het exterieur als het interieur wordt bekeken. Daarna gaan de kinderen een kleine maquette maken, zodat zij leren wat er bij binnenhuisarchitectuur komt kijken.

Deze activiteit is een onderdeel van het schoolbrede programma van Juliette Verhofstad en maakt deel uit van de serie 'Een kennismaking met architectuur en bouwen'. Voor een overzicht selecteer je de discipline Erfgoed.

De prijs van deze workshop is inclusief materiaalkosten.

Doel: Aan het eind van deze workshop weten de leerlingen op hun niveau wat architectuur is en wat het verschil tussen een architect en een binnenhuisarchitect is.
Trefwoorden: architectuur, wonen, creatief denken, samenwerken, Nederland

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school zorgt voor scharen en een digibord.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Erfgoed
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
120 minuten

Financieel

Kosten
  • € 166,50 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar