Ga direct naar inhoud

Rare vogels

Aanbieder
Vera de Backker

Vera de Backker is illustrator en heeft het boek 'Zeg kleine grutto wat zoek jij toch?' gemaakt. Een spannend verhaal over kleine grutto's met informatie over deze weidevogel. Vera leest voor met een voorleeskastje, ze vertelt het verhaal op een interactieve manier, de kinderen komen van alles te weten over deze vogels. Daarna maakt Vera een tekening van een fantasievogel in overleg met de leerlingen. De kinderen worden hierdoor geïnspireerd om hun eigen rare vogel te gaan tekenen. 

Doel: Nadat de verbeelding van de leerlingen is geprikkeld door de vogel die Vera de Backker ter plekke tekent met input van de leerlingen, hebben de leerlingen aan het eind van deze workshop vorm gegeven aan hun eigen fantasievogel.
Trefwoorden: kunst, beeldend, tekenen, fantasie, vogels

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school beschikt over een tafel voor het voorleeskastje, A3 papier en panda-krijt of wasco voor de tekeningen van de kinderen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2, 3

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Beeldend
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 57,50 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar