Ga direct naar inhoud

Lenteliedje

Aanbieder
Joost Dobbe

Wat gebeurt er allemaal tijdens de lente en hoe kunnen we daarover een liedje bedenken? Waaruit bestaat een liedje en wat rijmt er eigenlijk op lente? Joost Dobbe heeft een speciaal Lenteliedje geschreven dat nog niet helemaal af is. De kinderen mogen het liedje afmaken met rijmwoorden en helpen Joost een lied te schrijven met zang, gitaar, mondharmonica en tamboerijn! Ook is er ruimte om de bekende lenteliedjes te zingen die de kinderen op school hebben geleerd, mee te spelen met de tamboerijn en lekker op de muziek te dansen.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de kinderen niet alleen geleerd wat de lente is en hoe je een liedje kunt bedenken, maar ook wat een gitaar is, hoe deze klinkt en wat de onderdelen ervan zijn.
Trefwoorden: lente, seizoenen, poëzie, muziek, rijmen, tekst, zingen, musiceren, ritme

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school zorgt voor een stoel zonder leuningen of een kruk.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2, 3

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 57,50 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar