Ga direct naar inhoud

Huismuis gaat op reis

Aanbieder
Lisette van Gemert

Huismuis is een echte huismuis, hij is het liefste thuis. Op een dag komt er post van héél ver weg. Een kaart van Liesje. ‘Hoi Huismuis, ik ben op vakantie in Spanje, kom je ook?’ Huismuis krijgt de kriebels, naar Spanje, zo ver weg? O, nee dat durft hij niet. Of toch wel? Liesje is toch zijn vriendinnetje?

Wat doe je als je iets spannend vindt? En wat is vriendschap, hoe is het om iets wat je moeilijk vindt toch te doen omdat je het voor een vriend/vriendin doet. Als de kinderen een handje helpen durft Huismuis voor het eerst in zijn leven op reis te gaan.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de kinderen kennis gemaakt met de basis van toneelspelen en het ‘doen alsof’. Ze kunnen het reizen met verschillende voertuigen uitbeelden.
Trefwoorden: Kinderboekenweek, vriendschap, reizen, durven, theater, poppenspel

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school beschikt over een speellokaal en/of gymzaal.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Theater
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
45 minuten

Financieel

Kosten
  • € 61,25 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar