Ga direct naar inhoud

Pestkoppen

Aanbieder
Theatergroep Zwerm

Pestkoppen Joris is druk. Heel druk. Hij rent soms zomaar door de klas. Joris heeft ADHD. Yasmine is heel verlegen. Ze gaat al huilen als je naar d’r kijkt. De meester zegt dat ’t een vorm van autisme is. Sem wordt soms uit het niets heel boos. Maar daar kan hij niets aan doen: hij heeft PDD-NOS. Merel vind lezen en schrijven erg moeilijk: dyslexie.

We plakken maar wat graag labels in Nederland. Iedereen in een hokje. Maar wat betekenen die hokjes? Zijn ze een vrijbrief om druk te doen, niet op te letten of verlegen te zijn? Zijn labels een aanleiding voor pesters om te pesten? En kan de gepeste hier iets aan doen?

De voorstelling volgt verschillende leerlingen in alledaagse situaties. Hoogbegaafd, ADHD, dyslexie, gescheiden ouders, allochtoon, autochtoon, jongen, meid, verlegen ze komen allemaal voorbij. In iedere klas zit wel een kind met een label. De vraag is niet wat je ermee moet, de vraag is wat je ermee kan. Pestkoppen is een positieve, grappige en ontroerende voorstelling om kinderen bewust te maken van deze gedachte.

In de voor Tg Zwerm zo kenmerkende en unieke vorm gaan de acteurs samen met de leerlingen op zoek naar achtergronden en antwoorden omtrent pesten en gepest worden. Eerst kijken de leerlingen drie kwartier naar de voorstelling, daarna volgt een nabespreking van drie kwartier.

De prijs is gebaseerd op één voorstelling voor maximaal 60 leerlingen of twee schoolklassen.
De prijs van twee voorstellingen per dag is  € 1.159,50
De prijs van drie voorstellingen per dag is  €1.581,-

Voorwaarden: De school beschikt over een klaslokaal met digibord | De voorstelling wordt gespeeld in een U-opstelling. Tafels langs de wanden, stoelen opgesteld in een U-vorm daarvoor. De ene klas zit op de tafels, de andere klas op de stoelen | Voor deze voorstelling is minimaal 15 min opbouwtijd nodig, de artiesten zijn ongeveer 1 uur van te voren aanwezig.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 6, 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling op school

Classificatie

Disciplines
Theater

Tijd & Info

Duur
90 minuten

Financieel

Kosten
  • € 678,50
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar