Ga direct naar inhoud

Vriendenboek van de klas

Aanbieder
Marisa Beretta

Wat vind je het fijnst om samen met je vrienden te doen? In wat voor decor vindt deze activiteit plaats? De leerlingen denken na over de ingrediënten voor de achtergrond en tekenen het decor met wasco op papier. Vervolgens leren ze hoe ze elkaar op de foto moeten zetten in een studiootje met een spiegelreflexcamera. Docent Marisa Beretta plaatst de foto’s na afloop in photoshop in het zelf gemaakte decor. De foto’s worden digitaal aangeleverd en vormen samen een vriendenboek van de klas.

Tegen meerkosten is het mogelijk de foto’s (los of als boekje) in print te bestellen door de school of de ouders. Kosten van print 13X19 per ll € 1,-
Kosten van boekje € 10,- (minimale afname 10 bij hogere vaste afname is prijsafspraak mogelijk)

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen geleerd wat er nodig is om een jezelf in een kader te plaatsen en hoe je dit kader vormgeeft en hoe je een foto maakt met een professionele camera. 
Trefwoorden: kinderboekenweek, vriendschap, media, beeldend, reflecteren

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school beschikt over een speellokaal en zorgt zelf voor wasco en papier.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 4, 5, 6, 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Media en audiovisueel
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
75 minuten

Financieel

Kosten
  • € 81,50 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar