Ga direct naar inhoud

Hoe heet jij eigenlijk?

Aanbieder
Noord-Hollands Archief

Iedereen heeft tenminste één voornaam én een achternaam. Maar waarom heet je eigenlijk zoals je heet? Je voornaam krijg je van je ouders, omdat ze het een mooie of bijzondere naam vinden of omdat ze je graag willen vernoemen. Naar een beroemdheid, of misschien wel naar één van je voorouders. Vroeger kregen kinderen trouwens heel andere namen dan nu. En je achternaam? Die vertelt iets over jouw familie en jouw familiegeschiedenis. En wat betekent jouw achternaam eigenlijk? Je kunt in het Noord-Hollands Archief veel te weten komen over je naam en de geschiedenis daarvan.

Het programma start met een korte inleiding over het archief. Wat is een archief? Wat voor een (bijzondere) documenten bewaart het archief? Hoe worden die documenten bewaard en waarom? Daarnaast gaan we aan de slag met historische bronnen die van alles te maken hebben met gekke, leuke en bijzondere namen.

SBO De Schelp: “Erg interessant, passend bij de beleveniswereld van onze leerlingen, goede differentiatie aan activiteiten”.

Doel: Kennis opdoen, eigen familiewapen ontwerpen.
Trefwoorden: creatief denken, tekenen, reflecteren, familie, archief

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Erfgoed

Tijd & Info

Duur
78 minuten
Aanbieder
Noord-Hollands Archief