Ga direct naar inhoud

Buitenplaats Mobiel

Aanbieder
Paviljoen Welgelegen

Ontdek tijdens een spannende speurtocht meer over Louis Napoleon – de jongste koning ooit van ons land - en zijn leven op Paviljoen Welgelegen. 'Buitenplaats Mobiel' biedt een interactieve beleving. Met een mobiele app ontdekken kinderen de schoonheid, natuur en geschiedenis van Paviljoen Welgelegen. Aangevuld met het lespakket wordt een bezoek aan de buitenplaats niet alleen leuk en spannend, maar ook hartstikke leerzaam! 'Buitenplaats Mobiel' leert kinderen op speelse en eigentijdse wijze over buitenplaatsen en betrekt hen op een interactieve manier bij het erfgoed.

Dit pakket bestaat uit voorbereidend lesmateriaal voor twee voorbereidende en één reflecterende les op school en een bezoek aan Paviljoen Welgelegen in Haarlem, waar u met uw klas door conservator Simone Memel wordt ontvangen. Het Paviljoen beschikt over tablets die gebruikt kunnen worden door de leerlingen.

Doel: Na twee voorbereidende lessen is het doel van het bezoek aan Paviljoen Welgelegen vooral om op een eigentijdse en speelse manier kennis te maken met heuse bewoners van de buitenplaats. En een kijkje in hun dagelijks leven aldaar!
Trefwoorden: Gouden Eeuw, Holland, Lodewijk Napoleon, buitenplaatsen koning, politiek

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Erfgoed

Tijd & Info

Duur
45 minuten