Ga direct naar inhoud

De Toverfluit

Aanbieder
De Toneelmakerij

De Toverfluit van Mozart is een spannende, sprookjesachtige opera. Misschien wel de bekendste ter wereld! De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien.

‘De Toverfluit’ vertelt het verhaal van prins Tamino die, met hulp van de maffe vogelvanger Papageno, op zoek gaat naar prinses Pamina. In opdracht van haar moeder, de Koningin van de Nacht, moet de prins haar redden uit handen van de boosaardige tovenaar Sarastro. Bij het volbrengen van deze taak valt de prins als een blok voor de beeldschone prinses. Dus ze leefden nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal?
Mozart schreef De Toverfluit in 1791. Nu bundelen de Toneelmakerij en Silbersee de krachten voor een volstrekt eigentijdse versie van dit meesterwerk die zal beginnen en eindigen in de toekomst en waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een magisch theaterspektakel.

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met De Toneelmakerij via 020-5226070. De kosten komen voor rekening van de school.

Locatie: Stadsschouwburg Haarlem
Trefwoorden: Familievoorstelling, Mozart, Toverfluit, Toneelmakerij, Silbersee

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Beeld: Jan Hoek 

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Opera

Waar & wanneer

Periode
13 januari 2020

Tijd & Info

Duur
75 minuten