Ga direct naar inhoud

Zwijnenstal

Aanbieder
Theater Sonnevanck

Met Ilse Warringa en Rop Verheijen uit de populaire tv-serie 'De Luizenmoeder'.

Het wonderbaarlijke verhaal over de vrolijke, glanzende en altijd lachende dieren van de Beestenhoeve. Ze hebben hun boer verjaagd en doen nu alles zelf. Zingend werken de dieren op het land. Wat hebben ze geboft met De Admiraal, het enorme varken dat alle mensen te slim af is met zijn briljante ideeën.

Dan klopt op een dag een big aan de poort. Hagel heet hij. Hij komt een televisieprogramma maken over de Beestenhoeve. Nadat hij zeventien keer heeft gehoord hoe De Admiraal in de camera zingt over zijn succes, komt Hagel op een avond achter de stallen terecht. Daar fluistert een kip dat De Admiraal haar eieren heeft verkocht en zingt een paard een hartverscheurende aria over haar verdwenen geliefde.

Waarom klinken de liederen steeds droeviger? En hoe kan het dat hun boerderij weer is gaan lijken op de boerderij waartegen ze zich zo hadden verzet? Ze waren er toch zelf bij?

‘Zwijnenstal’ is een muzikale, humoristische vertelling over recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

Zwijnenstal is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera.

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met Theater Sonnevanck via educatie@sonnevanck.nl. De kosten komen voor rekening van de school.

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: Muziektheater, opera, dieren, macht/onmacht, recht/onrecht

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Beeld: Benning & Gladkova

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
28 oktober 2019

Tijd & Info

Duur
75 minuten
Aanbieder
Toneelschuur