Ga direct naar inhoud

Ruimtevlucht

Aanbieder
Het Houten Huis

Een ruimteschip vertrekt naar een beter leven. Mensen en andere dieren dringen om binnen te komen, maar de selectie is streng. Alleen het beste van het beste mag aan boord. Het helderziende meisje en de geleerde giraf hebben tickets weten te bemachtigen. Voor de sterkste gedachte en de puurste liefde zijn ereplaatsen gereserveerd. Als het schip opstijgt, kijken zij naar de verwoeste aarde. Er is geen tijd om lang te treuren, want zij zijn de elite, het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Maar aan boord blijkt een verstekeling...

‘Ruimtevlucht’ is een beeldende voorstelling over de ‘verstekeling’ die je onherroepelijk in je meedraagt. Een reis die het onderste boven haalt in de vorm van een opera die zich afspeelt in een reusachtig Jules Verne-achtig ruimteschip. Met live muziek en een grote cast van zangers, acteurs en muzikanten.

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met STIP Theaterproducties 020-6230623. De kosten komen voor rekening van de school.

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: Beeldend muziektheater, ruimte, achterlaten, nieuwe wereld, persoonlijke verstekeling

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Beeld: Freja Roeloefs & Eline van den Hoek

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Opera

Waar & wanneer

Periode
25 november 2019

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Toneelschuur