Ga direct naar inhoud

Stampen, klappen en expressie: flamenco!

Aanbieders
Janine Keijzer

Spelenderwijs worden kinderen uitgedaagd om zich expressief te uiten in de Spaanse Flamenco: Het is niet alleen dans, maar ook kennismaken met ritme en flamencomuziek. Er wordt gewerkt aan Palmas (klappen), voetenwerk en een korte choreografie die o.l.v. La Nina kan worden uitgevoerd. Om het spannend te maken is er een Flamenco Battle waarmee de leerlingen worden uitgedaagd zélf een stukje choreografie te bedenken. La Nina neemt allerlei attributen mee.

Doel: Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen kennisgemaakt met flamenco, hebben ze geleerd om zich op een expressieve manier te uiten en goed te luisteren naar het ritme en de betekenis van flamencomuziek.
Trefwoorden: flamenco, ritme, expressie, dans, muziek.

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De school beschikt over een speellokaal en/of gymzaal en een muziekinstallatie die muziek afspeelt van iPod of telefoon.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Dans
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 63,25 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar