Ga direct naar inhoud

Levende poppen

Aanbieders
Janny Hofman

In deze workshop laten we verschillende poppen van verschillende materialen en uit verschillende tijden tot leven komen. Er wordt géén poppenkast gespeeld: de kinderen spelen zelf verschillende soorten poppen (zoals robots en etalagepoppen), waarbij bepaalde mime technieken gebruikt worden. Maar ze leren ook om van een lap een eenvoudige pop te maken en deze zo te bewegen dat de pop tot leven komt en gaat spelen.

Al Ikhlaas: “Ik was enorm onder de indruk van de aandacht die de docent kreeg met de minimale middelen die zij gebruikte. Alle kinderen waren betrokken en deden actief mee”.

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen geleerd te bewegen als poppen met gebruik van mimetechnieken.
Trefwoorden: onderzoeken, skelet, samenwerken, bewegen, menselijk lichaam

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: De workshop vindt plaats in een gymzaal of speellokaal. Er dient een geluidsdrager klaar te staan met voldoende volume, waar een iPad op aangesloten kan worden.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4, 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Theater
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 69,75 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar