Ga direct naar inhoud

Wat? Klassiek?

Aanbieder
Gideon Theewis

Wat? Klassiek? is een les over klassieke muziek. Er wordt kennis gemaakt met typische muziek uit de Romantiek, waarin veelal werd gecomponeerd vanuit een sprookje of een verhaal over dieren en de natuur. Ook wordt er geluisterd naar verschillende versies van " de Notenkraker" en wordt dit stuk meegespeeld op schoolinstrumenten.  Claves, tamboerijnen en schudinstrumenten zorgen ervoor dat de klassieke muziek voor de leerlingen gaat "leven".

Doel: Aan het einde van deze workshop hebben de kinderen geleerd over verschillende stijlen van klassieke muziek, horen zij de verschillen en hebben ze samen muziek gemaakt.
Trefwoorden: vroeger, sprookjes, ballet, wereld, klassiek

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: Smartboard, of een groot scherm met HDMI-ingang om te koppelen aan laptop. De school zorgt zelf voor minimaal tien handtrommels en/of tamboerijnen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Muziek
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 77,05 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar