Ga direct naar inhoud

Is het een vliegende fietshuifkar?

Aanbieders
Lisa Templon

Deze workshop staat volledig in het thema van de Kinderboekenweek: stap maar in en reis mee, we gaan op avontuur! Door middel van teamspellen gaan we verschillende voertuigen verkennen. De les wordt aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen. Wie beeldt het best een vliegtuig uit met het geluid van een landing? Wie speelt een grappig voorbeeld van 'goed' reisgedrag in een overvolle trein? Uiteindelijk komt de grote uitdaging: als we als klas een reis mogen maken in een zelf bedacht voertuig: hoe zou dat er dan uitzien? 

Doel: Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen een proces door gemaakt van fantaseren en verwoorden naar uitproberen en samenwerken op de vloer. Er wordt veel spelplezier ervaren.
Trefwoorden: theater, kinderboekenweek, creatief, samenwerken, presenteren

Bij workshops van een kunstenaar/docent geldt dat je je met minimaal 2 groepen op dezelfde dag moet inschrijven. Dat mogen twee verschillende workshops zijn van dezelfde kunstenaar/docent, mits op één dag. Per workshop kan maximaal één schoolklas deelnemen, tenzij anders is aangegeven.

Voorwaarden: Tafels en stoelen aan de kant. Tafels graag leeg maken, zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens. Als er te weinig ruimte is in de klas, kan de workshop ook in de speelzaal/ gymzaal gegeven worden. Leerlingen nemen dan hun stoel mee.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4, 5, 6, 7, 8

Soort activiteit

Workshop op school

Classificatie

Disciplines
Theater
Aantal lessen
1 les

Tijd & Info

Duur
60 minuten

Financieel

Kosten
  • € 74,65 per groep
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar