Ga direct naar inhoud

Na Rosa

Aanbieders
Laboman Producties

Gewoon oorlog 

Tijdens de WOII zit Willem gewoon op school. En hij gaat gewoon naar voetbal. Maar op een dag is Rosa ineens verdwenen. 'Verhuisd', beweert men. Alleen kijkt niemand hem daarbij recht in de ogen. Op dat moment begint voor Willem de oorlog pas echt. Hij kan zich niet langer afzijdig houden en zoekt een manier om zich te verzetten. Wat kan een gewone schooljongen betekenen in zo'n abnormale situatie die de oorlog is? Dan blijkt dat ook kleine keuzes van grote betekenis kunnen zijn.

De leerlingen worden vooraf voorbereid met digitaal lesmateriaal. Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met Laboman Producties,janna@laboman.nl. Kosten komen voor rekening van de school.

Doel: Inzichtelijk maken hoe zo'n grote gebeurtenis als oorlog je tot op klein niveau beïnvloedt. Een intense voorstelling zonder (voor)oordeel. Met nagesprek.
Trefwoorden: WOII, Cultureel Erfgoed, vriendschap, muziektheater
Voorwaarden: Beschikbaarheid van speellokaal of gymzaal. Speelvlak: 5x4x3m (bxdxh). Bouwtijd 2:30 uur. Verduistering gewenst. Vaste stroom nodig. Laboman Producties kan, indien nodig, eigen licht- en geluidsapparatuur meenemen.
Datum: Datum en tijd in overleg
Prijzen: De prijs is gebaseerd op één voorstelling voor maximaal 130 leerlingen.
De prijs van twee voorstellingen per dag is € 1.092,50

Bij deze voorstelling geldt een korting wanneer er meerdere voorstellingen op dezelfde dag plaatsvinden. Deze korting wordt op dit moment bij de bestelling niet getoond, maar staat wel in de tekst genoemd. Je krijgt van ons een aangepast prijsoverzicht.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling op school

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Tijd & Info

Duur
50 minuten

Financieel

Kosten
  • € 747,50
Aanbieder
Op school

Beschikbaar

Voorjaar