Ga direct naar inhoud

Toeloeloe en Harrie

Aanbieders
Lilaluna Verteltheater

De voorstelling bestaat uit een introductie, waarin op een beeldende en grappige manier over het ontstaan van Toeloeloe en Harrie wordt verteld. Ondertussen worden de twee figuurtjes getekend waardoor ze steeds meer vorm krijgen. Daarna worden er twee verhalen uit het boek voorgelezen. Uiteindelijk komen Toeloeloe de krab en Harrie de hagedis echt tot leven in de poppenkastvoorstelling ‘ Hoera, het circus komt!’ En dan is het tijd om te knuffelen met deze twee vriendjes.

Een interactieve voorstelling waarin de kinderen op een speelse en fantasierijke manier worden meegenomen in het ontstaan van de twee leukste vriendjes van Nederland, Toeloeloe en Harrie. Er wordt verteld, getekend, voorgelezen, gezongen en poppenkast gespeeld. Een voorstelling waarin de fantasie en verbeeldingskracht geprikkeld wordt.

Bij deze voorstelling ontvangt de school het boek ‘Toeloeloe en Harrie ontdekken hun eiland’; een patroon voor sokpoppen en een telkleurplaat van Toeloeloe en Harrie. 

Trefwoorden:  vriendschap, poppenkast, fantasie, circus.

Voorwaarden: Een stille ruimte en 2 stoelen/krukken. Kinderen op stoeltjes of banken in een halve cirkel, 2 meter vanaf de poppenkast. Het maximum aantal leerlingen bij deze voorstelling is 60 (twee schoolklassen).

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 1, 2

Soort activiteit

Voorstelling op school

Classificatie

Disciplines
Verteltheater

Tijd & Info

Duur
35 minuten
Aanbieder
Op school