Ga direct naar inhoud

Poppenkast

Aanbieders
De Toneelmakerij

Dennis Asbak en Floor Kotser zijn professionele poppenkastspelers, een eeuwenoud ambacht. Niets mooier dan stad en land af te reizen met vrolijke voorstellingen. Maar vandaag wil het even niet zo lukken. De kinderen schreeuwen er de hele tijd doorheen en Jan Klaassen en Katrijn komen in opstand. Ze zijn moe van dat gemep met die deegrollers en die klappen voor hun kop. Ze gaan liever in relatietherapie. Ze leggen het werk neer en verlaten de kast.

Nu moeten Dennis en Floor zelf aan de bak. Want je kunt anderen wel het vuile werk op laten knappen, maar wie zijn zij zelf als ze zich niet kunnen verschuilen achter een handpop? Wie bespeelt hier nu eigenlijk wie? En zit een publiek dat opgroeit met smartphones en tablets überhaupt te wachten op de edele kunst van het poppenspel?

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met De Toneelmakerij via 020-25226077 of 020-25226079 . De kosten komen voor rekening van de school.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 2 maart 2021.

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: Eigenweg, Nieuwe media, Poppenkast, Animatie, Humor

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Beeld: Jan Hoek

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 3, 4

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Waar & wanneer

Periode
2 maart 2021

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
Toneelschuur