Ga direct naar inhoud

De Tantes

Aanbieders
De Toneelmakerij

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Daar doet hij lekker wat hij wil. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. De tantes komen hun neefje manieren leren. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger.

Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen over een kind dat zich moet redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met De Toneelmakerij via 020-25226077 of 020-25226079 . De kosten komen voor rekening van de school.

De voorstelling vindt plaats op maandag 26 oktober en dinsdag 27 oktober 2020.

Locatie: Stadsschouwburg
Trefwoorden: Familie, Opvoeden, Opvoeding, Humor, Comedy, Ontwikkeling van het kind

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Beeld: Jan Hoek

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
26 oktober 2020

Tijd & Info

Duur
80 minuten
Aanbieder
Stadsschouwburg Haarlem