Ga direct naar inhoud

Zoek

Aanbieders
Theatergroep Kwatta

Bregje kan al een tijd niet goed slapen. Elke nacht heeft ze het koud. IJskoud. Haar ouders verzinnen het ene sprookje na het andere om haar in slaap te krijgen.

Vader: Er was eens
Moeder: Heel kort geleden
Vader: In een land hier heel dichtbij
Moeder: Een hele knappe, heldhaftige
Vader: Prinses
Moeder: Met spierballen zo groot als pompoenen

Maar het helpt niets. Op een avond ligt Bregje weer te rillen in haar bed als plotseling de muur van haar slaapkamer openscheurt. Ze stapt er doorheen, een ijzige vlakte tegemoet. Aan de andere kant ontmoet ze Torben. Hij is op zoek naar zijn vrouw die de rivier is overgestoken. Maar de rivier is moeilijk te vinden en lijkt zich steeds te verplaatsen. Samen beginnen ze aan een avontuurlijke reis.

Zal Bregje de gevaarlijke overtocht met de IJsveer maken? En is haar vriend Alex ook aan de overkant? Komt ze wel weer thuis? En moet je iedereen altijd maar opvrolijken of mag iemand ook wel eens stampvoeten en huilen omdat het leven niet altijd een sprookje is?

Zoek is een spannende, muzikale voorstelling over verlies, vol rondslingerende wijsheden en bijzondere figuren.

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met Theatergroep Kwatta via sara@kwatta.info. De kosten komen voor rekening van de school.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 29 september 2020.

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: Poëtisch, modern sprookje, afscheid nemen, spannend

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Theater

Waar & wanneer

Periode
29 september 2020

Tijd & Info

Duur
55 minuten
Aanbieder
Toneelschuur