Ga direct naar inhoud

I move, so I am

Aanbieders
37PK

Tijdens deze kunstworkshop mogen de luisteraars van de klas de oren zijn en de leerlingen die goed kunnen observeren krijgen de rol van de ogen. De ogen van de klas omschrijven aan de oren hoe een kunstwerk eruitziet, de oren werken dit uit op papier. De kijkopdracht wordt afgesloten door gezamenlijk kritisch te kijken. Wat hebben de ogen goed gezien en hoe goed hebben de oren geluisterd naar de ogen? En waar zou je de volgende keer beter opletten als je naar een kunstwerk kijkt?
I move, so I am is de titel van een animatiefilm van de Haarlemse kunstenaar Gerrit van Dijk (1938-2012). Beweging in de beeldende kunst is tegenwoordig heel normaal, maar hoe konden ze vroeger een tekening laten bewegen? Alle leerlingen maken een Flipbook (bladerboek) waarbij ze het basisidee van een getekende animatie zelf ontdekken door aan het eind van de workshop hun boekje te flippen.
37PK, Platform voor Kunsten toont wisselende tentoonstellingen, niet alle tentoonstellingen sluiten aan bij deze workshop. De datum wordt daarom in overleg met 37PK vastgesteld.

Doel: Aan het eind van deze activiteit kunnen leerlingen meer details ontdekken in en op kunstwerken en ze hebben geleerd hoe ze een analoge animatie kunnen maken.
Trefwoorden: kunst, beweging, zintuigen, tekenen, flipbook

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Museumbezoek

Classificatie

Disciplines
Moderne kunst

Tijd & Info

Duur
60 minuten
Aanbieder
37PK