Ga direct naar inhoud

Firebird & The Fairy's kiss - met workshop

Aanbieders
Nationale Ballet en Opera

De belangrijkste hedendaagse klassieke-balletchoreograaf, Alexei Ratmansky, maakte op muziek van Stravinsky twee schitterende balletsprookjes:The Fairy’s Kiss en Firebird. Wervelende groepsscènes, briljante spitzenvariaties en magistrale muziek slepen je, dwars door drama en leed, mee naar het ‘happy end’.

De voorstelling is gebaseerd op de twee sprookjes: 'The Fairy’s Kiss', geïnspireerd op Andersens 'De Sneeuwkoningin'.
Een jongen wordt tijdens een sneeuwstorm gered door de kus van een fee. Hij groeit op tot een knappe jonge man, maar in de nacht voor zijn huwelijk keert de fee terug om hem te claimen en ze bezegelt zijn lot met een ijzige kus.

'Firebird' met als inspiratiebron de legende 'de Vuurvogel'.
De tsarenzoon Ivan vangt in een magische tuin een vuurvogel en, nadat zij weet los te breken, krijgt hij van haar een veer die hem in nood zal redden.

De voorstelling wordt speciaal voor de doelgroep aangepast en ingekort. Een uitgebreid educatief programma zorgt voor een goede voorbereiding.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 18 februari 2021.

De voorstelling vindt plaats bij Nationale Opera & Ballet in Amsterdam en begint om 13.30 uur. Dit betekent dat de leerlingen pas na schooltijd terug zullen komen op school.

Busvervoer voor de leerlingen en begeleiders naar Amsterdam wordt geregeld.

Locatie: Nationale Opera & Ballet Amsterdam
Trefwoorden: ballet

Voorwaarden: Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen. Wij gaan akkoord met het feit dat de leerlingen na schooltijd terugkomen op school.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Dans

Waar & wanneer

Periode
18 februari 2021
Aanbieder
Nationale Opera en Ballet Amsterdam