Ga direct naar inhoud

Kanonnenvoer

Aanbieders
Het Laagland

Een spannend, grappig en fantasierijk verhaal over hoe het hart van een stoere veldkok ontdooit door een onverwachte vriendschap. Zó ontroerend, dat zelfs vissen zouden gaan huilen.

Kok Tortot heeft in tijden van oorlog maar één doel: overleven. Als hij denkt dat zijn leger morgen gaat verliezen, loopt hij vandaag alvast over. Deze meesterchef, met een hart zo koud als een vis, zorgt vooral voor zichzelf. Totdat hij Halve George ontmoet, een gewonde soldatenjongen die in de vuurlinie bijna tot kanonnenvoer was vermorzeld. Tortot neemt deze vrolijke, jonge spraakwaterval ongewild op sleeptouw. Samen bluffen zij zich een fantasievolle weg door barre tijden. Uiteindelijk bekokstooft Tortot een krankzinnig meesterplan om die dwaze oorlog te stoppen en zo het leven van Halve George te redden.

Een bord vol vriendschap, een scheut dwaze ruziemakers en een flinke toef avontuur. ‘Kanonnenvoer’ is een nieuw oorlogsverhaal, exact 75 jaar na de bevrijding van Nederland, waarin acteurs op unieke wijze muziek maken met keukengerei. Potten en pannen worden drumstellen, bespeeld met pollepel-drumsticks.
De voorstelling is gebaseerd op Benny Lindelaufs bekroonde jeugdboek ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’.

De voorstelling vindt plaats op dinsdag 1 maart 2022.

Locatie: Toneelschuur
Trefwoorden: : jeugdtheater, muziek, slagwerk, oorlog, vriendschap

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
1 maart 2022

Tijd & Info

Duur
80 minuten
Aanbieder
Toneelschuur