Ga direct naar inhoud

Hans & Griet

Aanbieders
De Toneelmakerij

Na het succes van De Toverfluit slaan de Toneelmakerij en Silbersee wederom de handen ineen voor magisch muziektheater. Samen genieten tijdens de donkere dagen van het spannende verhaal
van Hans en Griet, de wereldberoemde kinderopera gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Ze ontmoeten de optimistische MooiWeerWolf die nooit een vuiltje aan de lucht ziet. En de filosofische GroteStadsDuif met zijn tegenstrijdige adviezen. Gaan ze ooit terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf? Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 9 december 2021.

Bij deze voorstelling is een workshop van het gezelschap mogelijk. Heb je belangstelling? Neem contact op met de Toneelmakerijg via toke@toneelmakerij.nl. De kosten komen voor rekening van de school.

Locatie: Stadsschouwburg Haarlem
Trefwoorden: Muziektheater, opera, hiphop, sprookje, video

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 7, 8

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
9 december 2021
Aanbieder
Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem