Ga direct naar inhoud

Max en de minipiano - met workshop

Aanbieders
Het Trojaanse Kalf

In 1709 wordt er een baby in een klein pianootje te vondeling gelegd bij twee beroemde Italiaanse componisten. Zijn naam: Maximiliaan P. Presto. Al snel blijkt hij een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn minipiano ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij de wijde wereld intrekt: hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastian Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. Als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest besluit hij zijn eigen weg te gaan.

Driehonderd jaar later vinden Ewout en Yornik op zolder het dagboek van Maximiliaan, hun over-over-over-over-overgrootvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen om iedereen te laten weten wie de echte schrijver is van de beroemdste klassieke muziek.

De voorstelling vindt plaats op donderdag 7 april en vrijdag 8 april 2022.

Locatie: De Krocht Zandvoort
Trefwoorden: Muziektheater, vertrouwen, identiteit en zelfontdekking

Bijzonderheden: Bij deze theatervoorstelling hoort een workshop op school. Wij nemen hierover contact met de school op om dit in te plannen.

Voorwaarden: De school zorgt zelf voor het vervoer van de leerlingen. Er is plaats voor één begeleider per acht leerlingen.

Doelgroepen

Onderwijstype
PO
Leerjaren
Groep 5, 6

Soort activiteit

Voorstelling bij podia

Classificatie

Disciplines
Muziektheater

Waar & wanneer

Periode
7 april 2022

Tijd & Info

Duur
45 minuten
Aanbieder
De Krocht