Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Een stip op de horizon!

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Mini-interview met Mieke Weisscher, cultuurcoördinator van Hannie Schaftschool in Haarlem. Zij volgde dit schooljaar de ICC cursus bij Hart.

1. Waarom heb je de ICC-cursus gevolgd?
Vanuit interesse! Ik werk nu een jaar op de Hannie Schaft school in Haarlem. Op mijn vorige school was ik ook cultuurcoördinator. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in cultuuronderwijs. De Hannie Schaft school was op zoek naar een leerkracht en nieuwe cultuurcoördinator. Men heeft mij gevraagd of ik dat wilde worden. Ik had al de opleiding dramaspecialist gevolgd maar was nog geen gecertificeerde ICC-er . Ik heb daarom dit schooljaar de ICC cursus bij Hart gevolgd.

2. Wat draagt de cursus bij aan de ontwikkeling van cultuuronderwijs bij jou op school?
Door de cursus en daarbij het maken van een beleidsplan staat er nu een stip op de horizon! We wilden al meer doen met cultuur en ook meer gaan inzetten op vakintegratie maar het is nu duidelijker geworden wat wij als school willen met cultuuronderwijs.Ik heb namelijk voor de ICC cursus een beleidsplan Cultuuronderwijs moeten schrijven. Daarvoor heb ik (nog voor de corona crisis) een NU meting gedaan en met het hele team een visie bepaald. Begin van het nieuwe schooljaar ga ik het plan presenteren aan mijn team! Het speerpunt dit jaar was muziek. Volgend jaar is dat literatuur en poëzie (ivm leesbevordering)

3. Hannie Schaft is een CMK school. Hoe draagt CmK (deelname aan) bij aan de ontwikkeling van cultuuronderwijs op jouw school? Wat is dan jouw rol als ICC-er?
Muziekonderwijs heeft door CMK handen en voeten gekregen op de Hannie Schaftschool. Door de coronacrisis zijn de muzieklessen niet doorgegaan maar we gaan na de vakantie weer verder met de lessen!

4. Wat heb je geleerd in de ICC cursus wat je nooit zal vergeten?
Ik heb veel geleerd van de verschillende werkvormen die er zijn voor het maken van een visie. Ik heb dat ook gebruikt met mijn team en heeft ons goed geholpen.

Meer informatie over de ICC cursus