Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Naschoolse muzieklessen en het wijkorkest van Hart

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

In Schalkwijk en Haarlem Noord spelen kinderen uit de wijk al meer dan zeven jaar samen in een van de twee wijkorkesten van Hart. De wijkorkesten zijn opgericht door het MuziekLab in samenwerking met negen Haarlemse basisscholen en subsidie van de Gemeente.

Alle Haarlemse basisschoolleerlingen van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich opgeven voor deze naschoolse muzieklessen en meespelen in het wijkorkest, de leerlingen krijgen wekelijks les op een instrument in een klein groepje en gaan een aantal keer samenspelen in een echt orkest. De nadruk ligt niet op het resultaat, maar op het plezier van samen muziek maken. Het project heeft als doel zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden een instrument te leren bespelen en te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

We spraken Arnold van der Peet, directeur Liduinaschool Timorstraat die zich al jarenlang inzet voor School in de Wijk.

'Al een aantal jaren werkt de Liduinaschool samen met Hart. Hart is een van onze partners in School in de Wijk. Ze leveren niet alleen een bijdrage om kinderen te interesseren (Ieder kind een instrument) voor het bespelen van een instrument, maar bieden daarna leuke naschoolse instrumentlessen in de buurtscholen in de wijk waar de kinderen wonen. Dat levert verrassende resultaten op. Dat laten de kinderen jaarlijks zien bij het geven van een concert in Zomer in de Zaanen. De samenwerking met de coördinatoren en muziekdocenten verloopt altijd erg prettig. Hart is een betrouwbare partner die waarmaakt wat ze beloven in woord en muzieknoot.'

Arnold van der Peet
directeur Liduinaschool Timorstraat

Meer informatie over de naschoolse muzieklessen van Hart