Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Leerlingen Boerhaavewijk en Haarlem-Noord maken kennis met muziekinstrumenten

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Meer dan 300 leerlingen uit groep 5 en 6 van negen basisscholen in de Boerhaavewijk en Haarlem-Noord maakten deze week kennis met verschillende muziekinstrumenten. De kennismaking vond plaats in het kader van Hart MuziekLab. Met dit programma biedt Hart onder én na schooltijd kinderen de kans om een instrument te leren bespelen en het plezier te ervaren van samen muziek maken. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem, de Nolte Stichting en het Rabobank Stimuleringsfonds.

Met Hart MuziekLab krijgen de leerlingen tien weken onder schooltijd met de hele klas les. Daarnaast kunnen ze na schooltijd op school muzieklessen volgen. Hier leren ze in een wijkorkest samenspelen met andere kinderen uit de wijk. Door samen muziek te maken en te zingen, leren de kinderen naar elkaar te luisteren en samen te werken. Meer dan 90 Haarlemse kinderen treden op deze wijze twee keer per jaar op in hun eigen wijk. De arrangementen worden speciaal voor de jonge leerlingen gemaakt.

Aan de naschoolse muzieklessen kunnen alle kinderen van 8 t/m 12 jaar deelnemen. De lessen worden gegeven door professionele muziekdocenten. De instrumenten in de les worden verzorgd door MuziekLab. Ouders/verzorgers kunnen hun kind zelf opgeven, zonder tussenkomst van school.

Hart organiseert de lessen in samenwerking met negen scholen: Wilgenhoek, Cirkel, Liduina Timorstraat, Liduina Junoplantsoen, Willem van Oranjeschool, Don Bosco, Dumont, Wadden Boerhaave, Globe en Al Ikhlaas.

Meer informatie | Aanmelden