Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Hart ontvangt vaandel van Meer Muziek in de klas

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 


Hart heeft vanmiddag van Meer Muziek in de Klas een vaandel ontvangen. Dit vaandel staat voor de intentie die we samen met De Wereldmuziekschool hebben om structureel muzieklessen te gaan aanbieden in Haarlem, om te beginnen in Schalkwijk. De uitreiking was onderdeel van een groots opgezette online bijeenkomst van meerdere regio’s, waarbij ook Koningin Máxima online aanwezig was. Vincent, Anneke (Hart) en Hein (Wereldmuziekschool) namen met hun gedeelde liefde voor de klarinet het vaandel al spelenderwijs in ontvangst.

Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is. De presentatie van het akkoord vond plaats vanuit Podium Victorie in Alkmaar en was live te volgen op de YouTube-pagina van Méér Muziek in de Klas.

In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren in vijf delen van Noord-Holland wordt vormgegeven. Het moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar en Heerhugowaard e.o.. Meer dan 25 partijen, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden gaan samenwerken.

Het programma werd gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca Ostiana. De verschillende samenwerkingspartners en de schoolkinderen waren vooral digitaal aanwezig.

Klik hier om de uitreiking terug te kijken.