Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Hart ontvangt vaandel van Meer Muziek in de klas

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 


Woensdag 25 november ontvangt Hart van Meer Muziek in de Klas een vaandel. Dit vaandel staat voor de intentie die we samen met De Wereldmuziekschool hebben om structureel muzieklessen te gaan aanbieden in Haarlem, om te beginnen in Schalkwijk. Bij deze uitreiking hoort een groots opgezette online bijeenkomst van meerdere regio’s, waarbij ook Koningin Máxima online aanwezig is. Vincent, Anneke (Hart) en Hein (Wereldmuziekschool) zullen vanwege hun gedeelde liefde voor de klarinet het vaandel al spelenderwijs in ontvangst nemen.

Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van de stichting Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is. De presentatie van het akkoord vindt plaats vanuit Podium Victorie in Alkmaar en is live te volgen op de YouTube-pagina van Méér Muziek in de Klas.

In het akkoord is afgesproken hoe het muziekonderwijs de komende jaren in vijf delen van Noord-Holland wordt vormgegeven. Het moet leiden tot structureel muziekonderwijs voor 59.000 basisschoolleerlingen in de Kop van Noord-Holland, Heemskerk, West-Friesland, Alkmaar en Heerhugowaard e.o.. Meer dan 25 partijen, waaronder schoolbesturen, muziekscholen, muziekverenigingen, culturele instellingen, de iPabo uit Alkmaar en overheden gaan samenwerken.

Het programma wordt gepresenteerd door presentatrice en zangeres Giovanca Ostiana. De verschillende samenwerkingspartners en de schoolkinderen zullen vooral digitaal aanwezig zijn.

Programma volgen
Start stream: 25 november 12.00 uur
Klik hier om het programma te volgen via de YouTube pagina van Méér Muziek in de Klas