Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Kinderburgermeester te gast bij uitvoering Wijkorkest Schalkwijk

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Maandag 30 november geven jonge muzikanten van Wijkorkest Schalkwijk een uitvoering in de Theaterzaal van de Dumontschool. Quinten de Lange, de eerste kinderburgermeester van Haarlem, is hierbij met zijn voltallige delegatie aanwezig. Dirigente Désirée Ceulemans zal het orkest begeleiden. In verband met COVID-19 is de uitvoering besloten.

Het wijkorkest bestaat uit 45 jonge muzikanten uit de Boerhaavewijk. Hiervan zijn maar liefst 37 leerlingen dit jaar begonnen met het bespelen van een muziekinstrument. De kinderen krijgen wekelijks in kleine groepjes op een school in de wijk les. Een keer per maand spelen ze samen in het grote wijkorkest onder leiding van dirigente Désirée Ceulemans. Tijdens de uitvoering worden hedendaagse liedjes als Shotgun (George Ezra) en Blinding Lights (The Weeknd) ten gehore gebracht, maar ook de Blues en een Weense wals. Aanwezigen worden muzikaal uitgedaagd mee te doen.

Ieder kind een instrument
Het wijkorkest is onderdeel van het project ‘Ieder Kind een Instrument’. Dit project van Hart bestaat uit tien lessen op een instrument onder schooltijd. Aanvullend kunnen kinderen zich inschrijven voor naschoolse muzieklessen op school en het wijkorkest. Hart organiseert dit project sinds 2013 op negen scholen in Haarlem, in samenwerking met School in de Wijk. Doel is zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden een instrument te leren bespelen en te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, School in de Wijk, het Rabobank Stimuleringsfonds, Kinderen maken Muziek van het Oranje Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Nolte Stichting.

Aanmelden
Klik hier om jouw zoon/dochter aan te melden voor naschoolse muzieklessen van MuziekLab.