Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Ondertekening MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland woensdag 30 juni

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Woensdag 30 juni wordt van 10.30 tot 11.30 uur in het Patronaat in Haarlem het MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland ondertekend door allerlei organisaties uit de regio: schoolbesturen, culturele instellingen, muziekscholen, muziekverenigingen, gemeentes, de pabo, het conservatorium en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Wij nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn en ook je handtekening onder het MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland te zetten.

> Aanmelden

Online handtekening
In verband met de richtlijnen van het RIVM is het aantal plaatsen beperkt. Kun je woensdag 30 juni niet aanwezig zijn, maar wil je wél je handtekening onder het MuziekAkkoord zetten? Dan kun je dit online doen via bovenstaande link.

Programma woensdag 30 juni
De bijeenkomst wordt omlijst door live optredens. Tussendoor worden korte interviews gehouden met een wethouder, schoolbestuurder, schooldirecteur en de kinderburgemeester van Haarlem. Als speciale gast treedt flamenco gitarist Elvin Meyer, leerling van de Mgr. Huibersschool, voor ons op. Hij speelde onlangs ook voor koningin Máxima. Ter afsluiting wordt het MuziekAkkoord ondertekend.

MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland
Alle partijen die het MuziekAkkoord ondertekenen spreken de intentie uit om vanuit hun eigen rol goed muziekonderwijs voor alle leerlingen in Zuid-Kennemerland mogelijk te maken met ingang van schooljaar 2023-2024. Het is de eerste belangrijke stap. Daarna gaat het echte werk beginnen en worden de ambities uit het MuziekAkkoord met elkaar in concrete acties omgezet.

Het MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland is onderdeel van Méér Muziek in de Klas Lokaal, een programma van Stichting Méér Muziek in de Klas, en vanuit een samenwerking met De Wereldmuziekschool en Hart door middel van brainstormsessies met verschillende partijen ontstaan.

We gunnen ieder kind het plezier en de ontspanning die muziek kan bieden. Muziek stimuleert ook taal, rekenen, sociale vaardigheden, creativiteit en het ontdekken van je talenten, samenwerken en het leren luisteren naar elkaar. In de regio Zuid-Kennemerland werken zoveel mogelijk partijen samen om structureel muziekonderwijs onder schooltijd voor alle basisschoolkinderen mogelijk te maken.

Lees hier wat er aan de aanstaande ondertekening van het MuziekAkkoord vooraf ging.

Meer info
Heb je vragen over deze bijeenkomst of het MuziekAkkoord? Stuur dan een email aan Anneke Heijne: aheijne@hart-haarlem.nl.