Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland ondertekend!

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Woensdagochtend 30 juni is in het Patronaat in Haarlem het MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland ondertekend door meer dan 40 organisaties uit de regio: schoolbesturen, culturele instellingen, muziekscholen, muziekverenigingen, gemeentes, de pabo, het conservatorium, het Jeugdfonds Sport en Cultuur én drie kinderen uit verschillende delen van de regio. Het akkoord maakt deel uit van het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal van Stichting Méér Muziek in de Klas en is vanuit een samenwerking met De Wereldmuziekschool en Hart ontstaan.

De bijeenkomst werd omlijst door optredens van een klas van de Ter Cleeffschool op slagwerkinstrumenten en een band van de muziekschool Bloemendaal. Tussendoor werden interviews gehouden met onder andere Marie-Thérèse Meijs, wethouder van cultuur van de gemeente Haarlem, en Raymond van Haeften, wethouder van onderwijs van de gemeente Zandvoort. Als speciale gast speelde Elvin Meyer (leerling van de Mgr. Huibersschool) een stukje flamenco gitaar. Ter afsluiting werd het MuziekAkkoord ondertekend.

Het MuziekAkkoord Zuid-Kennemerland is een open akkoord. Er kunnen nog meer partijen aanhaken en ondertekenen. Alle ondertekenaars spreken de intentie uit om vanuit hun eigen rol goed muziekonderwijs voor alle leerlingen in Zuid-Kennemerland mogelijk te maken met ingang van schooljaar 2023-2024. Het gaat om goed muziekonderwijs in de klas én na schooltijd. De ondertekening van woensdag 30 juni is een eerste belangrijke stap.

Het echte werk gaat na de zomer beginnen. Dan organiseren de initiatiefnemers van het akkoord (De Wereldmuziekschool, Hart en Méér Muziek in de Klas) tafelgesprekken. Alle ondertekenaars ontvangen hiervoor een uitnodiging. Het is de bedoeling dat er een werkgroep ontstaat die handen en voeten gaat geven aan de belofte die nu met de ondertekening van het akkoord aan de kinderen in Zuid-Kennemerland is gedaan.

Vandaag was een klein feestje. Over twee jaar wordt een muziekfeest gehouden op alle scholen, in alle wijken. Op naar meer en structureel muziekonderwijs voor alle kinderen in Zuid-Kennemerland!

Meer informatie
Méér Muziek in de Klas Zuid-Kennemerland
Anneke Heijne | aheijne@hart-haarlem.nl