Ga direct naar inhoud
School in de Wijk subsidie toegekend

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda voor het schooljaar 2019 | 2020.

Diverse clusters van scholen hebben in december het bericht ontvangen dat de door hen aangevraagde 'School in de Wijk' subsidie is gehonoreerd. Hart gaat de komende drie jaar actief participeren als uitvoerder in de Boerhaavewijk en Noord/Zuid. In de wijk Noord/Vondelkwartier heeft Hart naar wens de scholen verbonden aan de Wereldmuziekschool en dansvereniging DSG. De komende jaren zullen de scholen daarmee hun culturele programma in de wijk en onder schooltijd gaan verstevigen.

Met de subsidie 'School in de Wijk' kunnen basisscholen activiteiten organiseren gericht op de ontwikkeling en het welzijn van kinderen van 2 tot 13 jaar. Dit doen zij samen met pedagogische instellingen en partners uit de kinderopvang, welzijns-, sport- en/of cultuursector. De activiteiten dragen bij aan een betere leefbaarheid in de wijk. De subsidie wordt toegekend voor de periode 2019 -2021. In Haarlem hebben diverse clusters van scholen en partners de School in de Wijksubsidie toegekend gekregen. Hart is betrokken als uitvoerende en verbindende partij bij diverse clusters.

De scholen in Boerhaavewijk en Noord/Zuid hebben subsidie aangevraagd bij het School in de Wijk Fonds voor het programma 'Ieder Kind een Instrument'. Leerlingen uit groep 5 of 6 krijgen onder schooltijd tien weken les op een muziekinstrument. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor naschoolse vervolglessen in de wijk. Ze spelen één keer per maand samen met andere kinderen uit de wijk in het wijkorkest. Aan beide wijken is de subsidie voor 'Ieder Kind een Instrument' toegekend voor de periode 2019-2021. Wij zijn verheugd dat het programma een vervolg krijgt. Momenteel spelen er ruim 80 leerlingen mee in de wijkorkesten.

De scholen in Noord/Vondelkwartier gaan hun culturele programma samen met de Wereldmuziekschool en Vereniging DSG Dans uitvoeren. Onder schooltijd worden instrumentale lessen en urban dance lessen gegeven. De leerlingen van beide scholen kunnen daarnaast gezamenlijk verder in het naschoolse aanbod waarbij toegewerkt wordt naar een optreden.