Ga direct naar inhoud
Animatiefilmpjes Wagner’s Ring

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda voor het schooljaar 2019 | 2020.

In november bezochten leerlingen van groep 7 en 8 Wagner’s Ring van Garage TDI in De Krocht in Zandvoort. Een voorstelling gebaseerd op het leven van Richard Wagner en diens beroemde opera ‘Der Ring des Nibelungen’.

In de voorstelling wordt letterlijk alles uit de kast wordt gehaald: livemuziek, zang, duplo-speelgoed, keramische beelden en landschappen, computeranimaties, gamefiguren en nog veel meer. Allemaal meer dan levensgroot te volgen op projectieschermen.

Een week na de voorstelling gingen de leerlingen zelf op school aan de slag in een serie workshops van Animatietafel. Ze leerden met een cut-out animatie een scene uit de voorstelling te verbeelden. In groepjes maakten ze een storyboard, een achtergrond op A3, attributen en personages. De scene kwam tot leven door het maken van tientallen foto’s en het achter elkaar plakken van deze foto’s op de computer.

Het resultaat is een animatiefilm waarin alles tot leven komt: de held Siegfried, het Rijngoud, Freya en Wotan en de machtige Ring!

Nieuwsgierig?
Klik hier om de animatiefilmpjes te bekijken

Zie ook: Cultuur in School