Ga direct naar inhoud
Oproep theaterproject

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Pieter Tiddens Familietheater is op zoek naar groepen 7 en 8  die mee willen doen aan een nieuw te ontwikkelen educatief project ‘De Klik’.

De Klik bestaat uit een theatrale monoloog van 25 minuten en een educatief project van één dagdeel. De acteur is een jonge nieuwkomer in Nederland, die vertelt over zijn/haar belevenissen en toekomstverwachtingen. Over de ‘landing’ op planeet Nederland en over de verkenningen in deze onbekende wereld. Over het opbouwen van een toekomst en wat daarbij (on)bruikbaar is uit iemands verleden.

In het educatieve project reflecteert een dramadocent met de kinderen op het verhaal van de acteur en proberen de kinderen een eigen antwoord op bovenstaande vragen onder woorden te brengen. Wij vragen kinderen om thuis te zoeken naar een voorwerp dat voor hen in het verleden belangrijk was en dat ze daarom bij zich willen houden in de toekomst. Onder leiding van de dramadocent vertellen de kinderen in een kring hun verhaal, aan de hand van hun voorwerp.

De verhalen van de kinderen worden op film opgenomen. Eventueel is er de mogelijkheid om een middag/avond georganiseerd, waarbij de ouders de film en een tentoonstelling van de voorwerpen bekijken.

Ben jij een leerkracht of cultuurcoördinator die graag feedback wil geven op het plan en de haalbaarheid ervan? Dit kost je ongeveer ongeveer 1,5 uur. Het plan ontvang je vooraf.

Of heb je belangstelling om met jouw groep 7 of 8 in het najaar het project uit te voeren? De theatrale monoloog duurt 25 min, het educatief programma ca. 2,5 uur. Aangezien het hier om een pilot gaat zal er ook nog een nabespreking plaatsvinden.

Aanmelden bij Vera van Baal; vera@pietertiddens.nl