Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding
Openbare repetities Wijkorkesten

Onderstaand het nieuwsoverzicht van Hart Cultuur in School. Klik hier voor de agenda. 

Openbare repetities Wijkorkesten

Op 9 en 10 december laten leerlingen tijdens een openbare repetities horen wat zij samen hebben geleerd. Komt je ook luisteren? Met veel plezier nodigen we je uit voor de openbare repetities van de kinderwijkorkesten van Hart. De orkesten zijn opgericht in 2014, sommige leerlingen spelen al jaren mee, en andere hebben pas negen weken les gehad op hun instrument.

Wijkorkest Schalkwijk
Maandag 9 december
Van 15:45 tot 16:30 uur
Theaterzaal Dumontschool (Niels Finsenstraat 35)
Deelnemende scholen: Dumont, Don Bosco, Globe, Wadden Boerhaavewijk

Wijkorkest de Jonge Muggen
Dinsdag 10 december
Van 15:45 tot 16:30 uur
Immanuelkerk Haarlem (Medanstraat 32)
Deelnemende scholen: De Cirkel, Willem van Oranjeschool, De Wilgenhoek, Liduinaschool

De wijkorkesten zijn een onderdeel van het project Ieder Kind een Instrument van Hart. Dit project bestaat uit 10 lessen op een instrument onder schooltijd, waarna kinderen zich kunnen inschrijven voor naschoolse muzieklessen op school en het wijkorkest. De nadruk ligt niet op het resultaat, maar op het plezier van samen muziek maken. Hart organiseert dit project in samenwerking met School in de Wijk al sinds 2013 op negen scholen in Haarlem. Het project heeft als doel zoveel mogelijk kinderen een kans te bieden een instrument te leren bespelen en te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. De jonge muzikanten spelen tijdens deze concerten verschillende liedjes van klassiek tot populair.

Met dank aan: Gemeente Haarlem, School in de Wijk, het Rabobank Stimuleringsfonds, Kinderen maken Muziek van het Oranje Fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Nolte Stichting.