Ga direct naar inhoud
Al Ikhlaas heeft als grondslag het Islamitische geloof. Onze leerlingen delen allen dit geloof. Op dit moment tellen wij 26 verschillende culturele achtergronden onder ons team en leerlingen. Ieder kind is welkom op onze school, ongeacht de culturele of godsdienstige achtergrond. Wij zien alle verschillen als een meerwaarde om van elkaar te leren.
Wij vinden het belangrijk ons als school te blijven ontwikkelen en hoge verwachtingen te hebben, zowel van het team als van de leerlingen.

De basisschool is een belangrijk stukje van je leven. Voor de kinderen én voor de ouders. Jarenlang is er diezelfde weg van huis naar school en weer terug. In de loop van de jaren vertrouwt u uw kind ruim 7520 uur toe aan de zorg van de leerkrachten van de basisschool.

Cultuuronderwijs
Om van leerlingen wereldburgers te maken, is het kennen van de eigen identiteit en cultuur een belangrijke eerste stap.
Voor cultuuronderwijs hebben we onze eigen methode ontwikkeld met inbreng van het team, leerlingen en ouders. Het vertrekpunt hiervan is de eigen identiteit, de verschillen en overeenkomsten. De diversiteit van onze populatie zien wij als meerwaarde die we inzetten in de vorming van onze leerlingen. In elke groep wordt er wekelijks een les gegeven uit deze methode aan de hand van vijf thema’s: ‘De Hadj’, ‘Al Ikhlaas (oprechtheid)’, ‘De Vreedzame school’, ‘kunst’, ‘mijn school’ en ‘De Ramadan’. De kunstdisciplines die hierbij aan bod komen, zijn: drama/toneel, literatuur, audiovisueel, islamitische liederen en cultureel erfgoed.

Contactgegevens

Al Ikhlaas
Zeynep Atak
023-5335540
Spijkerboorpad 4
2037 EA HAARLEM
023-5335540
0633778281

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 08:30 uur tot 16:30 uur.