Ga direct naar inhoud
Creatief Atelier

Voor alle activiteiten geldt: De lessen zijn bestemd voor mensen met beginnende dementie/geheugenproblemen én voor hun mantelzorgers. Als er voldoende plaats is, zijn ook buurtbewoners van harte welkom! 


Tai Chi en Qi Gong
Tai Chi is een 700 jaar oude Chinese bewegingskunst. Qi Gong is zelfs 5000 jaar oud. U maakt langzame, zachte en ronde bewegingen. Dit kunt u zittend of staand doen. De oefeningen zijn eenvoudig, maar doeltreffend. U helpt uw lichaam om zichzelf te herstellen. Ook zorgen Tai Chi en Qi Gong voor meer balans en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk.U krijgt les van Jaap Theunisz, een prettige en ervaren instructeur. Met een aantal oefeningen kunt u ook thuis aan de slag. 
Maandag van 13.00 tot 14.00 uur. Aanmelden verplicht, kosten  €2.

Bewegen op muziek
Op aanstekelijke swingende muziek beweegt u zittend of staand. Zo oefent u weer spieren die u anders wellicht niet meer zou gebruiken. Een uurtje per week lekker ritmisch bewegen helpt u om soepeler en krachtiger te blijven. Goed voor uw lichaam, goed voor de geest! En daarnaast hebben we samen een hoop plezier! De les wordt begeleid door beweeg- en muziekdocent Anouk Meurs. 
Woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Aanmelden verplicht, kosten  €2.

Creatief atelier
Of u creatief of kunstzinnig bent? Dat maakt niet uit. Als u er maar lol in heeft lekker bezig te zijn. U kunt iets doen waar u goed in bent of waar u plezier in heeft, maar u kunt natuurlijk ook nieuwe dingen leren. Creatief docent Cathleen van Gool begeleidt u hierbij.Denk bijvoorbeeld aan schilderen, tekenen, handwerken, bouwen, knutselen of kleien. We hebben allerlei materialen waarmee u lekker aan de slag kunt. Daarnaast is het natuurlijk leuk elkaars werk te zien en elkaar via uw creaties te leren kennen. 
Woensdag van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden verplicht, kosten  €2.

Aanmelding of meer informatie: 

Ellen Kestens: 06-30208824 | info@odensehuishaarlem.nl


Contactgegevens

Creatieve activiteiten | Odensehuis
Odensehuis | Wijkcentrum Da Vinci
Leonardo Da Vinciplein 73
2037 RR Haarlem
06-30208824

Toegankelijkheid

dementievriendelijk
rolstoeltoegankelijk

Disciplines

Beeldend
Muziek
Muziek en dans