Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

HIT | Informatie voor scholen

Als school voor voortgezet onderwijs kun je deelnemen aan het Haarlems Interscholair Toernooi. Hiermee biedt de school zijn scholieren de kans om hun talenten te ontwikkelen onder professionele begeleiding en te delen met een groter publiek.

Over het HIT
Het HIT is het grootste Interscholaire Toernooi dat in de omgeving van Haarlem jaarlijks wordt georganiseerd. Sinds 1947 is het HIT een begrip in Haarlem. Het is een project van voortgezet onderwijsscholen en wordt grotendeels gefinancieerd door de gemeente Haarlem. De organisatie is sinds 2011 in handen van Hart.

Hoe werkt het?
De school wijst een contactpersoon aan die contact onderhoudt tussen de HIT organisatie en de betreffende leerkrachten en leerlingen. Samen met de HIT-coördinatoren hebben we vier belangrijke taken en contactmomenten:

  1. Gezamenlijke aftrap met alle deelnemende scholen (begin schooljaar).
  2. Spotten talenten tijdens bijvoorbeeld open podia (gedurende het schooljaar).
  3. Werven van deelnemers voor de uiterlijke inschrijfdatum.
  4. Supporten van de leerlingen die deelnemen aan het HIT, met als hoogtepunt de Finales.

Workshop
Maak kennis met de wereld van...

Als HIT-school bieden we je een gratis workshop voor een klas aan. Een cadeautje om je leerlingen kennis te laten maken met het HIT en natuurlijk een mooi wervingsmoment. Het gaat om 1 workshop voor 1 klas (maximaal 30 leerlingen). De workshop vindt plaats in januari of februari 2023. Je plant de workshop samen met de betreffende docenten in.

Worldbuilding en stopmotion door Elisabeth Ruijgrok en Phylos Donkertino.
Duur: 2 (les)uren.
Een workshop waarbij het eerste uur een set wordt gebouwd op klein formaat, zodat de leerlingen tijdens het tweede uur een stopmotion kunnen maken in hun eigen wereld. Bij deze workshop wordt de klas in twee groepen gesplitst, waardoor de totale duur van de workshop 3 (les)uren is.
Benodigdheden: Twee lokalen, waarvan in het ene lokaal geknutseld mag worden en waar (rest)materialen (knutsel- en tekenspullen) aanwezig zijn en in het andere lokaal een scherm. Ook zijn er I-pads en statieven nodig. Deze kun je als school op aanvraag gratis lenen van de Filmhub als deze niet aanwezig zijn op de school.

VR tekenen door Meet Art Now.
Duur: 1,5 uur. Maak kennis met 3D-tekenen in de virtuele wereld waar de mogelijkheden oneindig lijken. Let op! Deze workshop vindt plaats in het VR-café. Bij deze workshop wordt de klas in twee groepen gesplitst. De workshop wordt dus twee keer gedaan voor maximaal 15 leerlingen per keer.

Kosten
De school draagt bij aan de kosten van het HIT naar rato van het totaal aantal leerlingen per 1 oktober 2022. De bijdrage voor HIT 2022 is vastgesteld op € 0,60 per leerling.

Inschrijven
Inschrijfformulier HIT 2023 | Scholen


HIT 2022
Contact | Meest gestelde vragen