Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

HIT | ❤ Haarlem Overdrijft

Hey daar! Ben je lekker aan het overdrijven? Welkom op de website van Hart! Hier vind je informatie over de werken waar je zojuist langs bent gevaren of gelopen.

HIT ❤ Haarlem Overdrijft - Luca, Ida, Reinout, Maya en Devi

Graffitiwerk gemaakt door HIT-deelnemers. Onder begeleiding van illustrator, animator en mural artist Phylos Donkertino.

Where's my mind? - Simone Piebes (14 jaar)

Ik heb mijn moeder verloren toen ik 7 was. Iedereen liet mij in de steek, daardoor kreeg ik zwarte gedachten. Er zit een eindeloos stemmetje in mijn hoofd dat mij onzeker maakt. Dat stemmetje zorgt ervoor dat ik steeds denk dat mensen dingen over mij denken. Ik merkte aan mijn omgeving dat zij niet waardeerde dat ik niet vrolijk was. Ik liet me beinvloeden door hen en deed alsof dat het goed ging maar dat ging het eigenlijk niet. Ik wil aan mensen meegeven dat het oké is om je rot te voelen in je hoofd, je mag het laten zien en je mag er zijn. En ik wil meegeven dat perfect zijn niet bestaat. Mensen op social media zien er wel perfect uit met hun luxe leventje maar die mensen hebben ook dingen gaande in hun hoofd.

Met hulp van foto- en videograaf Alesander Tamar Aydin.

Inside AUT - Bette Weich (14 jaar)

Ik ben Bette en ik maak graag animaties en striptekeningen. Ik begon animaties te maken toen ik tien was, op mijn vaders iPad, met gratis apps zoals Flipaclip, Kinemaster en CapCut. Ik doe intussen de vooropleiding van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag, zit op striptekenen bij de Kleine Academie in Haarlem en mijn slaapkamer zit bomvol met stripboeken van Jopo do Pojo. Toen ik twaalf was kwam ik erachter dat ik A.S.S (autisme) had, daardoor zie, hoor en beleef ik sommige dingen anders dan anderen. Met 'Inside AUT', mijn animatie voor het HIT, probeer ik iets van mijn beleveniswereld te laten zien. Dit zijn 5 stills uit de animatie.

Met hulp van foto- en videograaf Alesander Tamar Aydin.

HIT ❤ Music on the Block: Talenten op het water 

Zondag 10 juli 16.15-17.50 uur. Let op! Voor Talenten op het water heb je een speciaal ticket nodig.

Muzikanten:

Aidan Zuur
Jitteke Groeneveld
Emma van Schie
Liv van der Torren
Müberra Güçlü
Luke Deen
Toine Limonard
Asha Ie

Het HIT (Haarlems Interscholair Toernooi) is een talentprogramma voor jongeren, georganiseerd door Hart. Onder begeleiding van professionals ontwikkelen jongeren zich op het gebied van dans, theater, beeldende kunst, muziek en spoken word. Haarlem Overdrijft biedt jong talent de kans zich te presenteren.

Hart Haarlem is dé culturele samenwerkingspartner, mogelijkmaker, aanjager en kennisdeler voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland. Kom je talent ontwikkelen: op school, buiten school, een leven lang! Samen met andere initiatiefnemers in de stad organiseren we cultuurprogramma’s in het onderwijs, creatieve cursussen voor in de vrije tijd en activiteiten in de wijk.

HIT 2021

Check hier de online expositie van het HIT 2021! Hier vind je de werken en performances van alle deelnemers:

Performances van de deelnemers Spoken Word.

Solo's van de deelnemers Theater.

Expositie van de deelnemers Beeldende Kunst.

Performances van de deelnemers Muziek.

Performances van de deelnemers Dans.