Ga direct naar inhoud
Artikel afbeelding

Danielle Bouwmeester | online masterclass dans

Danielle Bouwmeester is zelfstandig ondernemer sinds 2001. Ze heeft zowel de pabo (HAN) als docent dans (Artez) afgerond. Haar bedrijf heeft als missie om kunst in het onderwijs te brengen. Dat kan door de kunstvakken zelf meer inhoud te geven (en op het rooster te krijgen), maar dat kan ook door creativiteit in te zetten in al het onderwijs, en dus door creatieve leerkrachten op te leiden en te trainen. Kunst gebruiken als ‘manier van lesgeven’ en ‘leren door kunst’. Danielle: “Ik wil kunst in het onderwijs op een gelijkwaardig ‘waarde-niveau’ als de zaakvakken brengen. Maar ook de kunstenaar in de leerkracht ontwikkelen en dus het creatieve proces ( je laten inspireren, ontdekken, onderzoeken en maken) als basis zien van AL het onderwijs.
Zij is vakdocent dans, ICC trainer, geeft professionalisering aan dansdocenten en leerkrachten en coacht basisscholen mbt visie ontwikkeling en implementatie van het vakgebied dans, spel en beweging. Haar passie is inspireren: Danielle gaat voor werkelijk onderwijs vanuit hoofd, hart en handen.

Publicaties: 
Dans’es
Hoe doen ze dat?
Creërend vermogen

Online masterclass
Danielle Bouwmeester vertelt hoe dans maken in het onderwijs eruit kan zien met leuke dansopdrachten voor in jouw klas. Bekijken